Stichting Vrijwilligerszorg Thuis Sterven Vecht & Venen

Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg in de thuissituatie

<!-- TITEL -->

20 Jaar.

20 jaar Stichting Vrijwilligerszorg Thuis Sterven Vecht en Venen


Het is al weer 20 jaar geleden dat de Stichting Vrijwilligerszorg Thuis Sterven werd opgericht en na een fusie bestrijkt het de gemeenten De Ronde Venen en Stichtse Vecht.
Met het afscheid moeten nemen van het leven krijgt vroeg of laat iedereen te maken en velen hebben zo’n situatie al in hun familie- of vriendenkring meegemaakt.
Het is vaak een zware opgave om hier mee om te gaan en het een plaats te geven.
De partner of andere betrokkenen staan vaak onder hoge druk en een helpende hand in de vorm van een (getrainde) vrijwilliger die ervaring heeft in het begeleiden van de familie kan helpen.
De vrijwilligers van onze Stichting doen dit werk vol overgave: een luisterend oor is belangrijk, en helpen waar kan. De partner kan dan even weg om “op te laden” in de wetenschap dat er iemand thuis is om de dierbare te ondersteunen.
Zit u in zo’n moeilijke situatie en kunt u wel wat ondersteuning gebruiken?
Wacht vooral niet te lang met het aanvragen van hulp. Al in een vroeg stadium kunnen wij u veel zorgen uit handen nemen. Des te sneller zijn wij beschikbaar als de noodzaak zich aandient. Dat kan u een gerust gevoel geven.
In de kernen Abcoude, Breukelen, Loenen, Maarssen, Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis hebben wij vrijwilligers paraat die ook in de omliggende gebieden zorg bieden.
Bent u geïnteresseerd in deze vorm van vrijwilligerswerk en wilt u meer informatie,
neem dan contact op met drs. Ellen Boeringa via stichting@thuissterven.info of telefonisch 06-51451130

Overzicht actuele berichten

Artikel Dichterbij

Met dank aan tekstschrijver Douwe Anne Verbrugge en fotograaf Marlies Wessels.